Meny

IJSM och IUSM17 i Örebro 24-25 februari

Junior-SM inomhus genomfördes den 24e till 25e februari i Örebro och Tybblelundshallen. IF Rigor mönstrade 9 atleter från Juniorgruppen, varav 8 av dessa var anmälda i någon av hoppgrenarna. Extra kul att sm-rookien Nils Spiga ställde upp i den tuffa grenen 400m!

Peter Svensson, M22 stav, inledde Rigors tävlande på lördagen med att ta hem en fin 4e plats! Peter som hade ett fjolår delvis förstört av sjukdomar, har fått arbeta sig tillbaka till timing och hoppkänsla, och visade nu med årsbästat 4,36 att den börjat infinna sig.

Ingrid Ronge hade en retsam rivning på ingångshöjden, vilket gjorde att hon hela tiden låg efter medaljkonkurrenterna som alla var felfria hela vägen. Men när Ingrid tangerade årsbästat 1,75 även det i första försöket kunde inga andra hänga på och guldet var säkrat!

Smilla Arkdal Ranebro i F19 höjd var näst på tur ut på tävlingsgolvet. Smilla och de två övriga medaljkandidaterna gick alla in på 1,60 och var felfria upp t.o.m. 1,68. På 1,71 fick Smilla tyvärr en rivning medan de andra två tog sig över. Smilla gick för guld och sparade sina två sista försök till pers-höjden 1,73 men det ville sig tyvärr inte, men en fantastisk fin bronsmedalj fick hon om halsen.

Nils Spiga P17 400 m. Nils har en bakgrund i en av våra tidigare 07-grupper men har de senaste åren valt att spela fotboll. Men intresset för långsprint ledde honom i år till tävlingsbanorna och debut i SM-sammanhang! 400 m är en ruskigt tuff distans som kräver lång träning för att tåla. Nils tryckte, trots begränsad träning för långa sprintlopp, till med inomhus personbästat 55,47. Med rätt upplagd, kontinuerlig träning, så kommer det gå fortare till sommaren!

Härnäst mera höjd med Maja Malmström i F17. Maja började bra men fick en liten svacka mitt i tävlingen med ett kryss på 1,59 och två på 1,62. Tre medtävlande hade tagit sig över. En riktig urladdning och vrål från publiken och Maja var över i tredje försöket. Nu låg hon alltså fyra, precis utanför medaljplats. Men hoppningen började stämma bättre och i andra försöket flög hon över 1,65! Bara en cm under sitt personbästa. En av konkurrenterna rev ut sig på denna höjd och medalj var klart. Maja lyckades dock inte ta sig över nästa höjd vilket de övriga två gjorde. Men på nytt en väldigt fin bronspeng till Rigor och Maja!

Agnes Frostberg avslutade Rigors tävlande på lördagen med längdhopp i F19. Tyvärr hade Agnes inte sin bästa dag och fick inte alls hoppningen att stämma. Ett stycke bort från sitt årsbästa resulterade att det inte blev 6 hopp denna gång. Revansch till sommaren Agnes!

Söndagen inleddes kring lunchtid för Rigor med Sofia Olsson i K22 stavhopp. På förhand en spännande uppgörelse mellan tre hoppare om bronspengen, där Sofia hade 1 cm bättre årsbästa än sina konkurrenter. Osäkerhet fanns dock pga 4 veckors uppehåll pga en stukad fot. Inledningen var ändå stabil med två säkra hopp. På 3,43 kom dock en rivning men över i andra. Det märktes lite tävlingsovana och brist i timing och på nya pers-höjden tog det tyvärr stopp, vilket det dock inte gjorde för konkurrenterna som bägge gjorde nya personbästan. En fin femteplats blev ändå resultatet!

Sebastian Kjellberg gjorde också skade-comeback. P17 längdhopp blev en spännande tävling. Men Sebastian kände inte av sin baklårsskada och kunde hoppa in sig mer och mer i tävlingen. Och vilken tävling han gjorde! Föreställ er en baklårsskada som omöjliggör tävling under hela säsongen men kanske kanske skulle vara bra till SM. Helt utan tävlingsvana gick Sebastian in och producerade serien 6,29 6,31 6,31 6,45 och  6,47 t.o.m. femte omgången. Där hade han satt inomhus-PB två gånger om och vara bara 8 cm bakom total-PB. Och han låg på et bronsplats!! I sjätte omgången blev han dock omhoppad av den åttondeplacede hopparen som fick till en jätteträff. Sebastian öste på i sitt sista hopp, och det var lååångt, men tyvärr ett litet övertramp. En helt fantastisk insats av Sebastian! Såklart jättesurt att det inte resulterade i den där medaljen. Men oj, vad sommaren skall bli spännande!

Jenny Lundin, F19 stav, var så sist ut bland Rigors tävlande. Jenny som efter att ha knäckt en stav under ett hopp, haft svårt att släppa loss modet och känna sig trygg i hoppningen, visade äntligen att nu börjar det släppa! Jenny satte i en hårdare stav med högre fattning än på länge och kunde stabilt hoppa upp t.o.m. 3,08 nytt årsbästa. Nästa höjd 3,22 vilket skulle vara nytt personligt rekord blev dock för tufft denna gång. Om jag räknat rätt var det första gången på 15 tävlingar som det blev PB-försök. Bra jobbat där Jenny!

Rigor och Juniorgruppens aktiva lämnar denna gång Örebro och junior-SM med 3 medaljer och totalt 6 st 6-bästa-placeringar!

Länk till hela resultatlistan.

 

Fullsatt i Galaxen när det pratades friidrottens framtid i Kungsbacka